Wednesday, December 10, 2008

Kuidas kõik ikka alguse sai ?


Põhi süüdlane tunnistab oma patu üles. Tegelikult kogu asi sai alguse, kui käisime Rita juures Taevaskoja TPK rahvaga vibu laskmas. Mina kukkusin manguma, et läheme ikka sõitma sest jõgi ajab üle kallaste. Mõeldud tehtud aga ega selleks orgunnimiseks teab, mis palju aega jäänud. Neljapäeval kutsust Taevaskoja TPK kõik oma töötajad ja paar sõpra kanuutama.


Pühapäev oli käes ja oh imet- ärgates ei saanud ma aru, mis viga on ? Kas lund sajab nii tugevalt, et maa valge või midagi muud. Öösel oli tulnud vähemalt 15 cm lume lisa ja puud olid lookas ning autod kadunud. Pärast välja kaevamisi ja sõprade päästmist suundusime Taevaskotta. Ma sõidan iga päev seda teed pidi tööle aga see hommik oli eriline- milline lumi. Hirmuga mõtlesin, et kas pääseme maja juurde.


Kanuud kärus ajasin Niva pöördesse ja Elmar tõi kuuldavale armsad helid. Nagu suvel kui läksime järjekordsele kanuumatkale ei saanud ka seekord unustada traditsioone- laulda ja tantsida kuni raudteeni :)


Esimene ülesanne oli meil lahti kaevata tee, et saada jõe äärde. Oma olemuselt oli see ettevõtmine sürr aga ma olin ülimalt erutatud, et tahtsin õnnest hundiratast visata. Algusel lubasin jah kõigile, et mingi 1,5 h sõidame ja siis võiks kodades ka sõita. Teate, suvel on sellise vee tasemega see isegi võimalik aga kui jõgi on hooldamata siis jah 3 tundi läks. Kõige lõbusamad olid need raskused mille me ületasime- puude alt läbi pugemine ja kõik lumi kraesse, kanuu kaldale sest jõgi kinni ja pooles sääres sumpamine.


Suvel saatsin matku korraldades veele sadu inimesi ja ise olen korduvalt läbinud sama etappi. Olen enam kui kindel, et see oli kõigist kõige lahedam kanuu sõit üldse ja ma ei tea, kuna seda korrata saab. Üksnes siis kui ärkad hommikul ja annad endale ja teistele aega vaid 48 minutit. Mis teha, selline elu meil siin Taevaskojas käib.


Kokkuvõtteks tsiteerin Ritat, kellega Nivas öö pimeduses, ühe tule valguses tagasi kulgesime ,, Oleme väsinud aga õnnelikud :). “

1 comment:

Liisi Toom said...

Kusjuures mina tegin ühe hundiratta kui teie kanuusid niva peale panite ;)!