Sunday, March 1, 2009

Isiklikk äkktegevus tõukekelguga !


Liisi kutsus eelmise postitusega kõiki isiklikkele äkktegevustele. Tarmo võib linnukese kirja panna Kalevipoja III uisumaratoniga- 25 km vett ja vilet :). Kõik sai alguse juba mitu kuud tagasi kui uisumaratonile kaubeldi eraldi välja tõukekelgu klass. Tulemus oli see, et kelgud ruulisid 100ga sõna otseses mõttes.




Hommikul oli taas wauuuuuu efekt aknast välja vaadates- sama vaatepilt kui kanuutama minnes ! Ajasin pükse jalga kui lubasin endale, et alla kahe tunni teen selle raja ära. Eelnev treenitus selle ürituse jaoks oli minu poolt ilus 0. Sügisel rattamaratonile minnes, olin ikka rattaga mõnuga trenni teinud.


Aga start oli mõnus- jää sile, tuul tagant, kehas värskus ja energia, isegi riideid oli tiba palju. Ilus elu kestis kõigest 12 km kui oli vaja teha tagasipööre ja siis see tuuuuuuuuuul lõikas nagu nuga. Jope ja kindad rändasid kiirelt tagasi tuldud teed. Juba minnes sai ,, ujumas" käidud sest ligi pool rajast oli kahtlane vee lomp ja jää supp ning see pidurdas väga palju hoost. Vette sõites lendas seda külma voolavat kraami kõikjale ja loomulikult ka saapasse endasse (pärast lõpetamist ei saanud ma saapaid jalast, sest paelad oli vorstiks külmunud). Vastu tuult oli jube minna aga mõnu oli see, et rahulike tõugetega läksid uisutajatest mööda. Tõeliselt nauditav oli hetk kui sai taas pärituult sõita, milline kiirus ja sile jää. Kogu see rist ja viletsus võttis siin kõneleja aega 1 tund ja 40 minutit olles kelgu klassis 25l kml teine.




Tõeliselt kõvad mehed läksid aga 100 km rajale ( kolm kodumaa poega ja teist sama palju Soomest) ning jätsid uisutajad oma selja taha. Võistluse käigus kahandati raja pikkus 75le km sest nagu eelnevalt aru saite, ei olnud raja olukord teab mis kiita. Kelgu tootja ja disainia Hannu (vanust 45) katkestas pärast 50 km ja ütles, et see on tema elu esimene võistlus kus ta lõpuni ei läinud ja nii hullu rada ja ilma ei ole tema veel näinud. Pooled kelgutajad jõudsid ka finisisse ning respekt, sest nädal varem sõitsid nad sama pika maa Kuopios läbi. Õige pea on tulemas ka tõukekelgu MM kus mehed jälle stardis.




Nagu aru saate ei ole enamus seltskonnast just tehtud pehmest puust. Kelgud olid laupäeval kiiremad, sest minust läks mööda vaid mõni uisutaja. Pikal rajal lõpetasid kõik kolm kelku ennem uisutajaid :) Kokku oli rajal kusagil 20 kelgutajat, mõni ka väga lõbusas kostüümis.




Kui sul on rohkem huvi nende huvitavate igiliikurite kohta siis http://www.kickbike.ee/.




Järgmine planeeritav maraton on juba 18. aprillil toimuv Võhandu maraton.




Päikest ja tegusid.




Tarmo

2 comments:

Mägilanna said...

Tubli poiss!
Ja Tarmo annab meile kõigile teada, kus ja millal 48 tunni klubi tõukekelkudega sõbrustada saab ;-)

Mammu said...

Me käisime mitte Kupo maratonil vaid Kuopio maratonil :P